NOSTALGIE & CLUBGESCHIEDENIS

Sportkring Delle of S.K. Delle werd oorspronkelijk opgericht in 1943 en sloot op 14 november 1944 aan bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond onder stamnummer 4151. De clubkleuren waren toen geel en blauw.

Op 1 juli 1986 kwam het dan tot een fusie tussen Olympia Wijgmaal en S.K. Delle. Tot spijt van vele voetballiefhebbers verdween in Delle een vereniging die toch meer dan 40 jaar bestaan heeft.

Een grote sprong vooruit.

Nog voor het einde van het voetbalseizoen 2019-2020 krijgt het 1ste elftal van SK Herent te horen dat ze niet langer kunnen uitkomen onder hun naam.

De coach liet zijn spelers niet in de kou staan en samen met een paar straffe gasten, die momenteel het bestuur vormen, zetten ze hun schouders onder een nieuw project en blazen het historische SK Delle terug nieuw leven in.

Welkom bij SK Delle

SK Delle heet U van harte welkom.

Vanaf seizoen 2020-2021 sluit SK Delle aan onder stamnummer R42452 bij Voetbal Vlaanderen en de nieuwe clubkleuren worden zwart/rood.

Ook voor ons is alles nieuw en uiteraard mocht een website zeker niet ontbreken in onze opzet.

Vanaf seizoen 2020-2021 gaat SKD een vernieuwing inzetten op het algemene en sportieve beleid. We gaan werken aan een moderne club met een gezonde werking, en met alle kansen voor elke speler in en buiten onze gemeente ongeacht zijn talent.

SKD zet zich vooral in op een seniorenploeg in de hoop deze terug naar 2de provinciale te krijgen maar niemand sluit uit dat er in de toekomst breder kan en moet gedacht worden indien zich de mogelijkheden voordoen. Voetbal is voor velen plezier maken maar het is vooral ook, “ons ding doen”, en we willen uiteraard ook graag iets teruggeven aan de gemeenschap.  Zo zullen we weldra aan iedereen onze organisaties die we gaan plannen kenbaar maken. Hou dus zeker de pagina met evenementen goed in het oog

Scroll Up